Какво по-прекрасно начало на новата категория публикации, тоест ревюта, в моята страница, от това, да напишеш ревю за напълно нова формула, която в момента излиза на пазара?
Какво по-предизвикателно от това, да го напишеш от позицията на професионалист, който оценява работата на друг професионалист?
По тази причина вероятно това ревю ще излезе от обичайните блогърски рамки.
Преди да започна, нека уточня, че това ревю е напълно независимо и не е платена публикация. Не изключвам публикуването на бъдещи такива на страницата, но специално за тази формула оценката ми за е базирана изцяло на личните ми критерии за козметични продукти и няма „материална подкрепа“.

Не познавах до момента продуктите на Арвена Козметикс, но, за да оценя този конкретен продукт, се запознах и с останалите им продукти, които вече от няколко години се предлагат на пазара.
Арвена Активен крем 9 е нова формула на технолога и създател на марката Станислава Гаджева. Считам, че в този продукт тя е използвала напълно „разчупен“ подход спрямо формулираните до момента продукти Арвена. Наречен е „Активен 9“ заради деветте си активни съставки против стареене, за които се предполага, че трябва да действат в синергия. Дали е така, ще видим след малко.

Като външен вид вторичната опаковката е свежа и младежка, когато я видях за първи път, се пошегувах, че ще е много харесвана на американския пазар поради смелия основен цвят и концепция.
Първичната опаковка на крема е с помпичка, количеството му е 30 мл.

Кремът ми хареса от първата капка. С голямо задоволство открих, че е мислено по всеки детайл на сензориката му, от началото до края, като готовият продукт постепенно, закръглено и на равни интервали освобождава нови стимули за кожата и другите сетива. Разстила се много тънко и на голям участък кожа, за покриването на лицето и деколтето е необходимо съвсем малко количество крем. Нанасянето е много лесно и усещането върху връхчетата на пръстите е много нежно, което говори за добре премерено количество и тип емолиенти, както и влагозадържащи вещества. По принцип такова поведение имат продуктите за тяло, но „аномалното“ поведение на тази текстура за лице изключително добре се свързва с факта, че е полупрозрачна, което ми остави поредното възприятие за модерна и лека текстура. Но въпреки привидната лекота на текстурата, след нанасянето й се усеща добра и ефективна бариерна покривност, което само по себе си е първото обещание за ефект.

Да не забравя един изключително важен детайл във всеки завършен продукт. Ароматът на крема започва с връхна нотка на роза дамасцена, което може да прозвучи леко тривиално за българския потребител, но това бързо се променя.  В момента, в който пристига „тялото“ на аромата, започват да се усещат игриви нотки на тамян, които остават почти до дъното на композицията, където се разгръща сандалово дърво, което няма как да се сгреши с друго, това оставя аристократичен, сериозен и зрял нюанс.

Стигнахме до най-важния за мен момент в това ревю.
Послечувството след намазването на крема е най-голямата награда за подарилия си това наслаждение. Аз имам една „контролна“ бръчка в централната част на челото, която наблюдавам винаги при нанасяне на антиейдж продукт. С голямо удоволствие забелязах, че на около втория час е налице леко изглаждане. Ясно е, че този ефект е временен, за изпъване на бръчки методите не са точно козметични. Но общото чувство върху поглезената кожа е на леко и комплексно контуриране. Потвърдиха го и други мои колежки,  които го изпробваха.
Според мен ще се хареса на дами (и господа) 30 плюс, и е напълно възможно да задоволи както смесени, така и сухи кожи.

Като обща оценка бих казала, че този продукт ми носи чувство за комфорт, щастие и приятни мигове на очакване на ефекта от редовната му употреба.

Някои от съставките му: хиалуронова киселина, екстракт от морско водорасло, бизаболол, био масло от нар, шипка, жожоба, розово масло, витамин В3, витамин Е, масло от макадамия и т.н.

Съставки (INCI): Rosa damascena flower water*, Macadamia integrifolia seed oil*, Cocos nucifera oil*, Cetearyl alcohol, Simmondsia chinensis seed oil*, Cetearyl glucoside, Glycerine, Punica granatum seed oil*, Rosa canina fruit oil*, Sodium hyaluronate, Cylindrotheca fusiformis extract, Rosa damascena flower oil*, Niacinamide, Bisabolol, Boswellia carterii oil, Santalum spicatum oil, Caprylic/capric tryglicerides, Xanthan gum, Tocopherol, P-anisic acid, Citronellol**, Geraniol**.
* съставки с доказан органичен произход
** естествени съставки, съдържащи се в етеричните масла.

Благодаря ви, колежки от Арвена, продължавайте да създавате красота и триумф за сетивата.

До нови срещи!

Подобни публикации