Казвам се Валентина Бевакуа, автор и блогър.
Накратко казано, нито един аспект на козметиката не ми е чужд.
Аз съм професионален козметик, козметичен технолог и формулатор, специализант по фин органичен синтез (козметична химия и парфюмерия), дипломиран експерт по козметични и парфюмерийни продукти.
Специализирала съм козметична и дермоестетична психология в Милано към Италианската асоциация по психоестетика. Завършила съм редица квалификационни курсове по съвременни дермокозметични формулации също в Милано.

Родена съм в София през 1974 година. 15 години от живота си прекарах в Италия, където се потопих в света на съвременните био и козметични технологии.
Интересувам се от козметология, органична химия, физикохимия, биохимия, психоестетика, приложна козметика, сетивен анализ на козметика, оценка на сигурността на козметика.

Говоря български, английски, италиански и руски език.
Член съм на Сдружението на Българските Козметолози.
Моята фирмата е член на браншовата организация, Българската Национална Асоциация по Етерични масла, Парфюмерия и Козметика.

Имам разработени редица формулации за козметични продукти за корпоративни клиенти, които успешно се продават на българския и английския пазар.

Реших да започна този блог, защото химията, козметиката и особено двете теми, изучавани заедно, са прекалено прекрасни, за да останат скрити всичките им страни, не само „популярните“, които познаваме от модните сайтове и списанията.
Освен това считам, че информацията, най-вече правилно и разбираемо поднесената, е тази, която е ключов фактор за разбиране както на козметиката като цяло, така и на всеки отделен козметичен продукт.

Благодаря ви, че ме четете и нека науката да бъде с вас.

Как мога да ви бъда полезна?

За контакт с мен: valentina[at]formulacosmetica[dot]bg